Véget ért az Országos Csapatbajnokság

Mára sikerült az összes adatot begyűjteni a 2017-2018-as Országos csapatbajnokságról. Egy rövid összefoglaló a versenyről:

Befejeződött a 2017-2018 évi Országos Csapatbajnokság versenysorozata, kialakultak a csoportok végső sorrendjei. Az előttünk álló hetek alatt még az osztályozó mérkőzések hátra vannak, ami a következő szezon besorolását fogja meghatározni.

A hölgyeknél szoros végjáték alakult ki, sajnos több csapat sem tudott három játékossal kiállni az utolsó fordulóra.
A győzelmet a magabiztosan játszó Vidux-Tisza Squash SE csapata szerezte meg. A második helyen a Squashberek SE. csapata végzett, csak a győztestől kaptak ki. Az előző év bajnokcsapata ezúttal a harmadik helyen végzett, sérülés és anyai örömök zilálták meg a csapatot.
Reméljük, hogy a következő szezonban is ilyen szép számú nevezést érkezik majd.

A férfi I. osztály küzdelmeit a Colosseum-Luxus Se. I. csapata egy pont elvesztésével nyerte meg. A második helyen a Victor-BLE-Griff Team I-es csapata szerezte meg, ők is csak a bajnokcsapattól kaptak ki. A dobogó harmadik fokára a Squashberek Se. fiatal csapata állhatott fel. A biztos kieső itt a Top Challenge I-es csapata lett.

A férfi II. osztályban beigazolódott a papírforma.  A Budaörsi Labda Egylet csapata már az előző szezonban is jogot szerzett arra, hogy az I. osztályban szerepelhessen, de egy tiltó szabály ezt megakadályozta. Várható volt, hogy idén ismét az élen fog végezni, és ez be is következett. A második a Go Ahead SC SE. I-es csapata lett, a harmadik helyen az Öntöde-ZEUS SE. I-es csapata végzett. A csoport kiesője a Gekko SE. II-es csapata lett. A feljutás joga ismét a budaörsi csapatot illeti, de a jelenlegi állás szerint a szabályzat ezt ismét nem teszi lehetővé nekik.

A férfi III. osztályban akadt több olyan találkozó is, ahol a megszerzett pontok mennyisége döntötte el a győzelmet. Az első helyen a Budapest Squash Akadémia csapata szerezte meg, és ezzel bebiztosította, hogy a következő szezonban az I. osztályban mérettetheti meg magát. A második helyen a Battai FSE-Squasholunk.hu csapata végzett, a harmadik a Mega SE I-es csapata lett. Ebben az osztályban a Sport Elit SE. II-es és a Marostő SE II-es csapata esett ki az alsóbb osztályba.

A férfi IV. osztályban volt az egyetlen csapat, amelyiknek sikerült a maximális pontot begyűjtenie. Ez az újonc F:I.T.S.C. csapata volt, akik természetesen meg is nyerték a csoport küzdelmeit. A Budaörsi Ladba Egylet III-as csapatát utasították maguk mögé. A dobogó harmadik fokára a Top Challenge III-as csapata állhatott fel. Ebből az osztályból az első két helyen végzett csapat léphet egy osztállyal feljebb.

 

A csoportok kijelölt helyezettjei osztályozókat fognak játszani a következő szezon osztályba sorolásáért, ezekről hamarosan pontos kimutatást teszünk közzé.
A csapatversenyekért járó pontok a jövő héten felvezetésre kerülnek, az OB kiemeléseinél már ezek is szerepet játszanak.

Share this post